PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » URSII ATACA DIN NOU IN DAMBOVITA

URSII ATACA DIN NOU IN DAMBOVITA

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Ursii ataca din nou in judetul Dambovita. Doi barabti din localitatea Varfuri au vazut moartea cu ochii. Cei doi, tata si fiu, au fost atacati de o ursoaica cu doi pui chiar in gospodaria lor. Aninamul a fugit speriat de cainii oamneilor. Victimele au suferit rani la membrele superioare si au fost transportate imeidat la spital. In zona zeci de politisti, jandarmi si vanatori au luat la periat padurile pentru a alunga ursoaca din zona caselor.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, iesise in curte pentru a adapa animalele. A inceput sa tine cand a vazut in gospodarie o ursoaica cu doi pui. Animalul nu s-a speriat si l-a atact imediat. In ajutorul barbatului a sarit fiul sau , de 19 ani. Nici el n-a reusit sa alunge fiara si a a fost si el ranit. Mama tanarului a vazut tot incidentul si acum este in stare de soc.

Oamenii din zona sunt panicati. Spun ca ursii au mai coborat in sat in urma cu cativa ani , insa niciodata nu au atacat oameni. Cele doua victime au fost transportate de urgenta la Spitalul orasenesc Pucioasa.Din fericire starea lor este stabila in acest moment.

Prefectul judetului Dambovita a venit imediat in zona si a constituit un Comitet de Urgenta. Desi oamenii spun ca ursul ar fi turbat, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinara exclud aceasta ipoteza.Vanatorii au primit ordin sa patruleze prin padure pentru a alunga ursoaica din zona caselor, insa ei nu au voie sa o impuste.

Anul trecut, in judetul Dambovita, ursii au atacat mai multe persoane in zona localitatii Pietrosita iar un barbat a fost omorat de un urs la Dealul Frumos.

 

Mihai Eremia, Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe