PRIMA PAGINĂ » Utile » PRAHOVA » URȘII AU ATACAT DIN NOU ÎN COMARNIC

URȘII AU ATACAT DIN NOU ÎN COMARNIC

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Atac violent al unui urs în Comarnic. Fiara sălbatică a atacat o stână din apropierea localității. Oamenii sunt îngroziți de aceste situații și trăiesc în fiecare minut cu frica în sân din cauza sălbăticiunilor. Autoritățile sunt și ele în alertă și îi sfătuiesc pe oameni să fie extrem de atenți când părăsesc gospodăriile.

Aparițiile urșilor au creat panică printre localnicii din Comarnic și Bușteni, acolo unde sălbăticiunile au facut prăpăd din nou, la o stână și  într-un loc de campare pentru turiști. Atacul animalului a fost unul deosebit de violent la stâna din Comarnic. Ciobanii îngroziți au scăpat cu fuga, însă ursul a spintecat un câine, un berbec și un miel, iar alte nouă oi au fost date dispărute. La fața locului s-au deplasat mai mulți jandarmi care au verificat zona, însă ursul nu a fost găsit. Oamenii legii au înștiințat populația cu privire la prezența ursului în zonă și au luat legătura cu gestionarul acestui fond de vânătoare, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Câmpina și cu autoritatea locală în vederea luării măsurilor ce se impun.

Un alt urs ce părea rănit a fost vazut în zona Valea Cerbului din Bușteni, în apropierea unui loc de campare pentru turiști. În urma căutărilor efectuate de către echipele de jandarmi acesta nu a fost găsit, luându-se măsura înștiințării turiștilor din această zonă, perimetrul fiind monitorizat de către autorități pentru a preîntâmpina incidentele care ar putea să apară într-o astfel de situație.

Prezența urșilor în Bușteni nu este o surpriză, inclusiv la locul de campare a turiștilor, dar faptul că animalul în cauză ar putea fi nervos din cauza unor leziuni suferită provoacă o mare panică, mai ales că el ar putea ajunge și în oraș, fiind un real pericol și pentru localnici, altfel obișnuiți cu aceștia de decenii.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe