URȘII AU UITAT DE „SOMN” ȘI BÂNTUIE PRIN STAȚIUNI . ANIMALELE AU COBORÂT DIN NOU LA TOMBEROANELE DIN BUȘTENI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vremea deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, face ca animalele salbatice sa intre mai greu in hibernare. Si cum din padure lipseste hrana cu desavarsire, ursii au coborat din nou in orase. Statiunile montane sunt cele mai periculoase zone pe timp de noapte. Tomberoanele au fost tinta ursilor care au coborat intr-un cartier din Busteni. Salbaticiunile si-au facut de cap si au fost filmate de un localnic.

Aceste imagini au fost surprinse în cartierul Cezar Petrescu din stațiunea Bușteni. Aici urșii au dat din nou iama la tomberoane în căutare de hrană. Nu se mai tem de nimic și la lăsarea serii își fac de cap pe străzi. Un localnic i-a filmat în stațiune în timp ce luau masa de seară la tomberoanele cu gunoi.

Animalele nu se mai feresc nici de zgomote și nici de luminile puternice. Ca drept dovadă și-au văzut în continuare de masă, deși cel care filma a îndreptat farurile spre ei.

În mod normal, la sfârșit de toamnă animalele sălbatice intră în hibernare. Urșii ar fi trebuit să se retragă în bârlog, unde rămân până în februarie. De vină ar fi vremea prea caldă, care le-a dat urșilor “somnul” peste cap. Specialiștii spun că o mică întârziere la hiberbare nu îi afectează prea mult, doar că îi face mult mai predispuși la infecții. Aceștia devin vulnerabili imunologic și se pot îmbolnăvi mai repede.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

REGULI NOI ÎN CAMPANIA DE VACCINARE

Autoritățile din România vor să accelereze campania de vaccinare. În acest sens, vor fi aplicate noi proceduri atât privind programarea, cât și accesul la centrele de vaccinare. Cei care nu pot utiliza platforma, vor putea suna pentru a se programa direct în centre. Totodată, cei care au cont în platformă