PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » URȘII AU UITAT DE “SOMN” ȘI BÂNTUIE PRIN STAȚIUNI . ANIMALELE AU COBORÂT DIN NOU LA TOMBEROANELE DIN BUȘTENI

URȘII AU UITAT DE „SOMN” ȘI BÂNTUIE PRIN STAȚIUNI . ANIMALELE AU COBORÂT DIN NOU LA TOMBEROANELE DIN BUȘTENI

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

Vremea deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, face ca animalele salbatice sa intre mai greu in hibernare. Si cum din padure lipseste hrana cu desavarsire, ursii au coborat din nou in orase. Statiunile montane sunt cele mai periculoase zone pe timp de noapte. Tomberoanele au fost tinta ursilor care au coborat intr-un cartier din Busteni. Salbaticiunile si-au facut de cap si au fost filmate de un localnic.

Aceste imagini au fost surprinse în cartierul Cezar Petrescu din stațiunea Bușteni. Aici urșii au dat din nou iama la tomberoane în căutare de hrană. Nu se mai tem de nimic și la lăsarea serii își fac de cap pe străzi. Un localnic i-a filmat în stațiune în timp ce luau masa de seară la tomberoanele cu gunoi.

Animalele nu se mai feresc nici de zgomote și nici de luminile puternice. Ca drept dovadă și-au văzut în continuare de masă, deși cel care filma a îndreptat farurile spre ei.

În mod normal, la sfârșit de toamnă animalele sălbatice intră în hibernare. Urșii ar fi trebuit să se retragă în bârlog, unde rămân până în februarie. De vină ar fi vremea prea caldă, care le-a dat urșilor “somnul” peste cap. Specialiștii spun că o mică întârziere la hiberbare nu îi afectează prea mult, doar că îi face mult mai predispuși la infecții. Aceștia devin vulnerabili imunologic și se pot îmbolnăvi mai repede.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe