PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » URȘII, LA PLIMBARE PE DN1

URȘII, LA PLIMBARE PE DN1

de Mditv
0 vizualizări

Spectacol pe DN 1 pe Valea Prahovei după ce câtiva urși au ieșit pe șoseaua națională. La Bușteni, un urs a traversat ziua în amiaza mare, drumul plin de mașini, dând mari bătăi de cap șoferilor care au frânat brusc pentru a evita sălbăticiunea. Și la Poiana Țapului un alt urs aflat în căutare de hrană a stârnit curiozitatea automobiliștilor, după ce, la lăsarea serii animalul s-a tolănit lângă șosea la o sedință foto, pentru a primi ceva de pomană. Pădurarii de pe Valea Prahovei nu-și explică apariția urșilor pe DN 1, având în vedere că în pădure au hrană suficientă.

Acum aproape o luna în data de 14 mai,semnalam că la Buşteni sălbăticiunile coboară din pădure în staţiune şi înfometate caută mâncare în tomberoanele de lângă blocuri. Urșii veneau cu pui cu tot, iar vizitele la tomberoane s-au inmulșit, în timp ce localnicii au reclamat autorităților situația, cerându-le să-i îndepărteze, dar până în acest moment nu s-au primit avizele necesare relocării acestora într-un loc departe de comunitate. Localnicii din cartierul telecabinei și cei aflați lângă Mănăstirea Palanca, văd aproape zilnic urșii care merg nestingheriți printre blocuri și gospodării către tomberoane și spun că le este teamă să mai iasă seara din case.

Şi tomberoanele din aproapierea rulotelor de pe Valea Cerbului au devenit loc de întâlnire pentru urşii înfometaţi, iar spectacolul oferit de urşi este urmărit îndeaproape de turişti. În cartierele din Buşteni ies în fiecare seară cel putin 5 exemplare, iar pe Valea Cerbului numărul acestora ajunge la 10. Localnicii sunt îngrijoraţi pentru siguranţa lor şi a copiilor lor și au făcut sesizări la Primărie pentru ca urşii să fie îndepărtaţi. teaptă acum avizele necesare relocării acestora.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe