PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » URSUL A ATACAT DIN NOU LA VÂRFURI

URSUL A ATACAT DIN NOU LA VÂRFURI

de Andrei Oprescu
50 vizualizări

Stare de alerta in comuna Varfuri, dupa ce ursul si-a facut din nou aparitia. Un cioban a sunat la 112 si a anuntat autoritatile ca ursul a atacat un cal, pe izlazul localitatii. Echipaje de politie, jandarmerie si vanatori s-au deplasat de urgenta in zona. Mai bine de trei ore au scotocit prin padure, insa nici urma de urs sau de calul care i-ar fi cazut victima. Cert este ca localnicii traiesc cu frica in san. In urma cu aproape o luna, trei oameni au fost atacati aici de o ursoaica.

 

 

Proprietarul calului spune ca a tras o sperietura sora cu moarte. Dupa ce a vazut ca animalul sau nu este de gasit la stana din Varfuri, a plecat sa il caute, impreuna cu un cioban. In padure insa, ar fi dat peste urme de urs si indicii ca animalul salbatic ar fi tarat calul. Apoi, ar fi auzit ursul in padure si a rupt-o la fuga.

Jandarmii, politistii si vanatorii au scotocit mai bine de trei ore izlazul si padurea din Varfuri. Nu au gasit insa nici ursul si ramasitele calului pe care acesta l-ar fi atacat.

Cercetarile continua. Politistii si jandarmii nu pot spune cu exactitate daca ursul a dat un nou atac la Varfuri. Cert este ca oamenii sunt extrem de speriati. De o luna de cand animalul salbatic a atacat trei localnici, unul dintre ei fiind ranit grav, cei din Varfuri traiesc cu teroarea ca ursul va face noi victime.

 

Mădălina Zăbavă, Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe