PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ

VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

 

Suntem în plin sezon de concedii şi vacante binemeritate, însă, hoţii au activitate în plin în această perioadă. Locuinţele sunt ţinte sigure pentru cei care sunt certaţi cu legea, cât timp dumneavoastră sunteţi în staţiunile turistice din ţara sau de peste hotare. Astfel că, poliţistii au o serie de recomandări şi acţiuni pentru o vacanţă în siguranţă.

Şi în sezonul estival poliţiştii sunt la datorie. Sunt desfăşurate activităţi atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, avându-se în vedere inclusiv staţiunile turistice, zonele de agrement şi locurile unde se desfăşoară manifestări publice cu aflux important de persoane şi autovehicule. Între 1-25 iunie, doar în judeţul Dâmboviţa au fost constituite zilnic, în medie, 121 de patrule şi au fost folosite 12 autospeciale cu aparatură radar. În ultimele 5 zile din lună, controalele s-au intensificat şi au fost organizate 157 de patrule și s-a acționat cu 14 autospeciale dotate cu aparatură radar.

La acestea se adaugă bilanţul pe ultimele 5 zile din lună: 260 de evenimente, dintre care 193 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și s-au constatat 210 infracțiuni, dintre care 85 contra persoanei, 46 contra patrimoniului și 14 la regimul rutier. Poliţiştii sunt prezenţi şi în staţiunile turistice, dar atunci când plecaţi în vacanţă nu trebuie să uitaţi de securitatea locuinţei.

Dacă locuiţi la bloc:

Montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil.

Asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau de la intrările suplimentare.

La intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare. Instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video.

Montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră.

Conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora.

Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă.

Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

Dacă locuiţi la casă:

Puteţi monta un sistem de supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei, de protecţie perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră și de iluminare cu senzori de mişcare.

Mai mult decât util pentru liniştea familiei dumneavoastră poate fi:

instituirea unui sistem de supraveghere a vecinătăţii;

interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre dumneavoastră, despre bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima;

prezenţa unui câine;

evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare.

Fie că vorbim despre o locuinţă la bloc sau la casă, specialiştii recomandă să apelați la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală, în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu. Montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate. De asemenea, o sirenă de exterior descurajează răufăcătorii. Evitați să postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă absența dumneavoastră de la domiciliu.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe