PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANȚELE AGLOMEREAZĂ SERVICUL DE PAȘAPOARTE

VACANȚELE AGLOMEREAZĂ SERVICUL DE PAȘAPOARTE

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Agitație mare și cozi interminabile la Serviciul de Pașapoarte din Ploiești. Chiar și câte 700 de persoane ajung zilnic la serviciul de pașapoarte, pentru a obține documentul de călătorie în afara țării sau pentru a-l schimba pe cel expirat. Asta înseamnă un număr mai mare decât dublu de solicitări față de lunile anterioare. Există însă și o explicație. Este perioada vacanțelor și mulți prahoveni preferă să își petreacă în concediu în străinătate.

Autoritățile au venit cu soluții pentru ca oamenii să nu stea cu orele la coadă. S-a introdus un sistem de programare pe bază de bon, suplimentar față de sistemul de programare online, iar programul a fost prelungit până la orele 18,30 în zilele de luni și joi.

Chiar dacă sunt programați la o anumită oră, mulți dintre cei care solicită eliberarea unui pașaport, tot stau cu orele și așteaptă pe holuri. Și asta pentru că vin de la distanță mai mare.

Sistemul de programare îi scutește să mai piardă timpul la cozi.

De la începutul anului și pînă acum, în Prahova au fost eliberate peste 25.000 de pașoapoarte, dintre care aproape 17.000 electronice. Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de un an, indiferent de vârsta titularului, şi nu poate fi prelungită. Pașaportul temporar se eliberează în maxim două ore de la depunerea dosarului, iar cel electronic, cu valabilitate de 5 ani, se eliberează în 14 zile.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe