De ziua ei, limba română a primit şi în acest an un buchet imens de greşeli gramaticale şi exprimări care nu au nimic de-a face cu limba română literară. Românii sunt din ce în ce mai dezinteresaţi de exprimarea corectă în limba maternă. Cea mai mare luptă se duce între vorbitori, pe de o parte, şi acordul între subiect şi predicat de cealaltă parte. În plus expresiile de argou sau cele din limbi străine iau locul expresiilor gramaticale. Pe 31 august, în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Limbii Române, dar aceasta nu prea are motive de sărbătoare.
Pocită de generaţii întregi, limba română suferă trasformări tot mai rapide, generate în special de necunoaşterea regulilor gramaticii. În plus, exprimarea folosită pe reţelele de socializare și transformarea suferită de cuvinte din cauza limbii engleze sunt doar câteva dintre cauzele greşelilor de exprimare, tot mai frevcente.
Limba română literară pierde teren pe zi ce trece. Nu mai avem frizeri pentru că hairstylitii le-au luat locul, nu mai aşteptăm o părere din partea unei persoane, ci un feedback, iar expresiile folosite pe reţelele de socializare încep să fie utilizate şi în limbajul comun. Dacă lucrurile merg în acest ritm, în curând generaţiile diferite de români vor vorbi doar limbi diferite.