PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ialomita » VÂNĂTA ALBĂ, LEGUMA-SURPRIZĂ A TOAMNEI

VÂNĂTA ALBĂ, LEGUMA-SURPRIZĂ A TOAMNEI

de Andrei Oprescu
365 vizualizări

Gospodinele lucrează de zor zilele acestea și se întrec în rețete care de care mai inedite. Murăturile, zacusca și compoturile umplu cămările pentru iarnă. Iar agricultorii știu asta foarte bine și în fiecare an le pregătesc surprize în piețe. Vânăta albă este noutatea de anul acesta pentru multe gospodine. Doi fermieri din Ialomița cultivă legumele, iar prețul este puțin mai piperat decât la cele obișnuite.

Vinetele tradiționale pe care le cumpărau gospodinele în fiecare an pentru faimoasele rețete de zacuscă au o concurență de acum în piețele din Ialomița. Sunt așezate pe taraba alături de cele pestrițe și vinetele albe. Da, ați auzit bine. Vinetele albe sunt mult mai roditoare decât cele obișnuite. De pe un singur fir se pot culege și până la 8 kg, iar fermierii au dat lovitura.

Doi fermieri din Ialomița au cultivat anul acesta 3 ha cu vinetele albe și pestrițe. Vinetele albe diferă de cele mov nu doar prin culoare, ci și prin gust. Prețul este dublu față de cel al vinetelor obișnuite, dar calitatea este una mult mai bună.

Vinetele albe au mai puține semințe iar coaja este mai groasă, așa că sunt mult mai ușor de curățat după ce au fost coapte. Un kilogram de vinete albe sau pestrițe se vinde în piață cu 3 lei, dublu față de vinetele tradiționale.

sursa: TVIALOMITA.RO

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe