PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VARZA, GĂURITĂ DE VIERMI

VARZA, GĂURITĂ DE VIERMI

de Andrei Oprescu
226 vizualizări

În această perioadă, agricultorii sunt pe câmp la tăiat de varză. Spun că producţia a fost destul de bună în acest an şi, momentan, nu se plâng nici de preţuri, pentru că sunt mai mari ca anul trecut. O problemă stringentă, însă, este reprezentată de dăunatorii, care au afectat producţia în perioada secetoasă. Viermii au îngăurit foile, iar producătorii sunt nevoiţi să cureţe foarte mult din varză pentru a o putea scoate la vânzare.

Tone de varză se găsesc în oborul din cel mai mare bazin legumicol din ţară, Lunguleţu. Comercianţi din toate judeţele vin să cumpere de la dâmboviţeni şi negociază la sânge, până reuşesc să obţină preţuri cât mai mici.

Un tânăr a venit de la Câmpulung să cumpere varză de la Lunguleţu. Spune că vinde repede pentru că trece prin toate satele din Argeş.

Producătorii sunt mulţumiţi de producţia de varză, chiar dacă dăunătorii i-au făcut să piardă aproximativ 20% din recoltă.

Bătaie de cap le dă agricultorilor şi frigul care deja s-a instaurat în zona pe timp de noapte.

Producătorii din Lunguleţu speră să mai crească preţul la varză pentru a-şi recupera măcar pierderile la cartofi. Producţia a fost foarte bună în acest an, dar s-au vândut la preţuri de nimic.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe