PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » PRIMĂRIA SE LUPTĂ CU “MONSTRUL DIN BETON”

PRIMĂRIA SE LUPTĂ CU „MONSTRUL DIN BETON”

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

De 20 de ani o clădire turn ridicată în centrul municipiului Câmpina dă mari bătăi de cap primăriei. După ce a deviat de la proiectul inițial, aprobat și de primărie, proprietarul a abandonat complet lucrarea. Monstrul din beton așa cum îl cunosc localnicii zace de două decenii și în ultimii ani s-a transformat într-un adevărat pericol public. Asta pentru că structura de rezistență este afectată iremediabil, iar clădirea a început să semene cu turnul din Pisa. După ce a pierdut procesul cu proprietarul, primăria ia în calcul exproprierea pentru cauză de utilitate publică, însă asta înseamnă un nou șir de comisii, avize și lupta cu proprietarul.

Deși destinația inițială a clădirii a fost de spațiu pentru birouri, în timp a devenit groapă de gunoi. Pericolul este foarte mare și din cauza faptului că în timp clădirea a fost afectată de ploi și armăturile s-au ruginit. Mai grav este că nefiind o zonă supravegheată și până de curând și neîmprejmuită, mulți sinucigași au amenințat că se aruncă de la etajele construcției. Primăria a cerut mai întâi proprietarului să dărâme etajele ridicate ilegal, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Soluția ar putea să salveze situația, dar este destul de dificilă, de lungă durată și costisitoare.

Timp de opt ani s-au scurs termene peste termene și în final instanța a dat câștig de cauză proprietarului clădirii. Soluția exproprierii ar fi singura variantă în prezent pentru a îndepărta turnul din centrul orașului. Clădirea ar putea reprezenta un real pericol la un cutremur.

Firma deține clădire neterminată de la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918 ar avea mai multe litigii cu primăria, spun reprezentanții administrației locale. Pentru monstrul din centrul orașului Legea 33/1994 privind exproprierea pentru utilitate publică reprezintă în prezent singurul mijloc de îndepărtare.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe