PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VEȘTI BUNE PENTRU PROFESORI – VIDEO

VEȘTI BUNE PENTRU PROFESORI – VIDEO

de admin
17 vizualizări

Si daca personalul militar va primi sporuri, vesti bune vin si pentru cadrele didactice. Dupa numeroasele proteste, greve si scrisori adresate Guvernului se pare ca soarele va rasari si pe strada profesorilor! Cel putin in cazul celor cu gradul didactic I si vechime in munca. Guvernul intentioneaza sa reduca norma de ore, dar si varsta de pensionare, dupa ce in trecut cadrele didactice au fost lipsite de aceste drepturi . “Nu sunt un moft, nu sunt cadouri, ci drepturi pe care alte tari le recunoaste” este replica profesorilor.
Norma de ore la clasa pentru profesorii cu grad I didactic şi vechime în muncă de peste 25 de ani va fi redusă cu 2 ore prin ordonanţă de urgenţă. In acelasi timp Guvernul ia in calcul si reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I. Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, potrivit MEDIAFAX. Reprezentantii profesorilor sunt de parere ca era si timpul sa se revina la aceste drepturi prevazute initial in legea privind statutul profesorilor care a fost abrogata.
Totodata aceste masuri vor aduce noi posturi in sistem pentru profesorii tineri.
Reducerea normei este bine primita de profesorii aflati in aceasta situatie si asta pentru ca multe dintre aceste cadre didactice mai au si alte responsabilitati. Ei cazul celor care sunt profesori mentori, metodisti sau fac parte din consiliile de administratie si astfel pot dedica cele cateva ore de care sunt scutiti la clasa pentru aceste activitati.
Totodata reducerea varstei de pensionare este o masura care cu trecerea timpului devine indispensabila pentru cadrele didactice. Aceasta profesoara spune ca in invatamant cerintele sunt din ce in ce mai mari.
Reprezentantii profesorilor sustin ca pe langa aceste doua masuri, luate ca urmare a demersurilor nenumarate facute catre Guvern de catre cadrele didactice, asteapta si alte schimbari importante cum ar fi modificari in ceea ce priveste consiliul de administratie din unitatile scolare, dreptul directorului de a fi presedinte al consiliului, dar si reglementarea decontarii navetei.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe