PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIAŢA ÎN FĂGĂRAŞ

VIAŢA ÎN FĂGĂRAŞ

de Andrei Oprescu
117 vizualizări

 

Viaţa în vârf de munte, de care se bucură cel mai mult ciobanii, dar şi iubitorii de aventură, pare a fi invidiată de toţi cei care lucrează şi trăiesc în medii dominate de stres. Pe crestele munţilor, peisajele de nedescris, dar şi liniştea naturii, creează o atmosferă relaxantă, iar urmele de viaţă, lăsate de animale sau de puţinii trecători, conturează peisajul. Aruncăm şi noi un ochi pe crestele Făgăraşului, prin intermediul colegului nostru, Marius Popescu, realizatorul emisiunii Carpe Diem.

Patrupedul l-a întâmpinat pe Marius pe potecile din Făgăraş. Cel mai probabil, câinele aparţine unui cioban aflat cu oile la munte. Bacii sunt foarte mulţumiţi de modul curat în care trăiesc, din toate punctele de vedere şi spun că nu ar da viaţa din munte pe nimic.

Prezenţa în Munţii Făgăraş a lui Marius nu a fost întâmplătoare. Colegul nostru şi-a propus să traverseze creasta Făgăraşului în două zile şi a şi reuşit acest record personal, deşi în mod normal traseul montan este de 6-7 zile. Traversarea crestei Munților Făgăraș este o provocare. Creasta principală are în linie dreaptă 70km lungime. Traseul de creastă are între Turnul Roșu și Cantonul Rudărița, cu toate urcările/coborârile, aproximativ 80km și o diferență de nivel de 5800m. Trebuie parcurse 8 vârfuri de peste 2500m iar altitudinea generală a crestei scade în zona centrală într-un singur loc sub 2000 m..

Producţia MDI TV, Carpe Diem, „răsună” până pe cele mai înalte creste ale munţilor. Marius a fost recunoscut imediat de un tânăr, care a parcurs pentru prima dată creasta Făgăraşului.

Recordul de parcurgere al crestei este de 13 ore și 18 minute, realizat sub formă de alergare montană. Marius şi prietenul lui, Edi, au parcurs-o în 31 de ore, pentru că au avut nevoie şi de odihnă. Întregul traseu va putea fi urmărit în emisiunea Carpe Diem, joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe