PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Victorie clară pentru alianță – VIDEO

Victorie clară pentru alianță – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Romanii nu s-au inghesuit sa participe la procesul electoral din data de 25 mai. Cei aproximativ 30% dintre cetatenii cu drept de vot, ce au ales sa isi exercite acest drept, au votat masiv doar pentru unul dintre competitorii electorali. Alianta PSD-UNPR-PC este marea castigatoare a alegerilor pentru Parlamentul European.
Dac la nivel european datele preliminare arata ca popularii au castigat cele mai multe mandate, in viitorul Parlament, in Romania castigatori detasati sunt reprezentantii socialistilor sau, mai bine spus, alianta PSD-UNPR- PC. Dupa centralizarea a aproximativ 96% din voturile valabil exprimate rezultatele arata un invingator detasat.
Toate cele sase formatiuni politice sau candidati reusind sa acceada in Parlamentul European. Partidul Poporului Dan Diaconescu, PRM sau Forta Civica nereusind sa indeplineasca pragul de cinci la suta necesar accederii in Parlamentul European. Procentul romanilor ce au ales sa isi exprime votul a fost de 32,29% cu cinci puncte procentuale peste ceea ce se intampla in 2009 dar totusi sub media europeana de anul acesta, unde procentul a fost de aproximativ 40%. In Romania au votat aproximativ 5,7 milioane de cetateni cu drept de vot.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe