PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VICTORIE CU GUST AMAR – VIDEO

VICTORIE CU GUST AMAR – VIDEO

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Satui sa mai astepte acasa vreun semn din partea patronatului rus, fostii angajati Mechel se strang in fiecare saptamana in fata Combinatului Metalurgic, pentru a-si cere banii!  Patru luni de zile, cei peste 500 de damboviteni disponibilizati de la Mechel Targoviste, au asteptat cuminti acasa sa isi primeasca drepturile restante de la patronatul rus. Pentru ca nu au vazut nici macar un leu, atatea luni de zile si impovarati de datorii, oamenii si-au pierdut rabdarea, iar acum vin in fiecare saptamana la Mechel, pentru a-si cere drepturile. Au obtinut si o victorie, ce-i drept una care le lasa un gust amar. Saptamana trecuta au primit zece tichete de masa, in valoare de 90 de lei, iar in aceste zile le va fi achitata si prima de vacanta, de 800 de lei. Fostii angajati se tem insa ca nu isi vor primi salariile compensatorii.

Patronatul rus le-a spus oamenilor ca salariile compensatorii le vor primi de la stat, de la Fondul de Garantare. Actele au fost trimise la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita, care trebuie sa stabileasca suma pe care o primeste de la stat fiecare fost salariat Mechel. Diferentele ar urma sa fie achitate de patronatul rus, dar abia peste doua luni. In prezent, dosarele sunt inca in analiza.

Pe 29 iulie, fostii angajati Mechel se vor aduna din nou in fata Combinatului.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe