PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIITOR SUMBRU PENTRU CFR-ISTI – VIDEO

VIITOR SUMBRU PENTRU CFR-ISTI – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Viitorul este din ce in ce mai sumbru pentru angajatii feroviari. In timp ce la Compania Nationala de Transport Feroviar, vor incepe disponibilizarile colective, la CFR Calatori s-a luat decizia ca angajatii sa stea acasa o zi pe luna, fara sa fie platiti. Reprezentantii companiei spun ca masura a fost aprobata pentru reducerea costurilor. Feroviarii au trebuit sa accepte ziua fara plata, altfel s-ar fi putut trezi cu disponibilizari colective. Problema este insa ca au tot mai multe motive sa isi caute de lucru in alte domenii. In aceasta iarna risca sa inghete de frig la serviciu, pentru ca necesarul de combustibil nu a fost  aprobat.

Vremuri din ce in ce mai grele pentru angajatii CFR. Chiar daca nu sunt amenintati deocamdata cu disponibilizari colective, angajatii de la CFR Calatori vor primi lefuri mai mici. Pana la sfarsitul anului, pentru reducerea costurilor cu forta de munca, vor trebui sa stea o zi acasa, fara plata. Asta dupa ce salariile le-au fost reduse periodic in ultimii cinci ani si au pierdut si dreptul de a calatori gratuit cu trenul. Conditiile de munca sunt si ele tot mai proaste. Potrivit sindicalistilor, cele mai multe statii nu sunt alimentate cu apa potabila, iar angajatii ar putea fi obligati sa lupte cu gerul, pentru ca nu a fost aprobat pana acum combustibilul pentru incalzire. In aceste conditii, angajatii ar putea intrerupe oricand lucrul, sustin sindicalistii.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe