PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIITURĂ LA MORENI

VIITURĂ LA MORENI

de Andrei Oprescu
125 vizualizări

În urma ploilor abundente din ultimele zile s-au format viituri puternice şi în judeţul Dâmboviţa! În municipiul Moreni, un pârâu a ieşit din matca şi a inundat o stradă întreagă. Viitura formată după ce au căzut 30-40 l/mp a pătruns în curţile şi casele oamenilor, iar militarii s-au luptat cu furia naturii ore întregi.
Aproximativ 40 de gospodării din Moreni, aflate pe strada Independenței, au fost afectate de o viitura puternică, formată după ce Pârâul Tisa a ieşit din matcă. În mod normal, pârâul seacă în timpul verii, dar acum s-a umflat atât de mult încât a ieşit în stradă, în urma colectării apei de pe versanți.
Localnicii se tem că apa le va afecta casele. Au rămas fără cuvinte când s-au trezit cu viitura pe la porţi şi în curţi.
Pompierii au încercat să scoată apa din curţile oamenilor, înainte ca viitura să le intre şi în locuinţe, însă, munca lor timp de câteva ore a fost una de Sisif. Apa a cuprins toată strada şi a pătruns peste tot. Oamenii spun că ar trebui mărită albia pârâului pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe