PRIMA PAGINĂ » Utile » TELEORMAN » O LOCALITATE ÎNTREAGĂ SUB APE

O LOCALITATE ÎNTREAGĂ SUB APE

de Andrei Oprescu
64 vizualizări

Localnicii din Calomfirești trăiesc un adevărat coșmar. În urma șuvoaielor de apă a rămas dezastrul. Toată agoniseala s-a dus pe apa sâmbetei, grădinile cultivate au fost distruse de apa care a smuls culturile din rădăcina, iar potopul a pătruns și în casele oamenilor. Mai multe baraje ale unor lacuri din zonă s-au rupt.
Șuvoaiele au năvălit pe șosea, după ce au devastat satul Calomfirești. Viitura a fost atât de puternică încât a pus la pământ porți de metal și a inundat instantaneu casele. Se pare că mai multe baraje ale unor lacuri din zona respectivă s-au rupt și apa s-a revărsat peste întreaga localitate.
În urma viiturii a rămas un adevărat dezastru. Prin comuna teleormăneană s-a putut circula doar cu utilajele, iar zeci de pompieri de la Isu Teleorman au fost mobilizați în zonă cu motopompele. Intervenția a fost dificilă. Apa nu a putut fi scoasă din gospodării până când nu s-au luat măsuri pentru deblocarea canalelor de scurgere pentru ca apa de pe străzi să fie deversată pe câmpuri.
Oamenii așteaptă acum reacții din partea autorităților cu speranța că își mai pot recupera o parte din pagube.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe