PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIN BANII! – VIDEO

VIN BANII! – VIDEO

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Au fost obligati sa supravietuiasca si jumatate de an fara indemnizatia de la stat, dar primesc in sfarsit o veste buna. Guvernul va aloca bani pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati, iar sumele restante vor ajunge la oameni inainte de sarbatorile de iarna. Grav este ca au trecut prin acest chin si mii de damboviteni, care sufera de un handicap grav. Nici ei nu si-au primit banii cu lunile. Asta pentru ca fondurile de la Ministerul Finantelor nu au fost alocate la timp, iar primarii sustin ca nu au bani sa suporte ei aceste cheltuieli. In acest mod, oamenii care sunt nevoiti sa lupte cu boala, au fost condamnati si la saracie.

In Dragomiresti, Dambovita, 25 de asistenti personali si 60 de persoane cu dizabilitati nu si-au mai primit indemnizatiile de la stat de doua luni. In tot judetul sunt cateva mii de astfel de cazuri. S-a ajuns la intarzieri chiar si de jumatate de an. Acesti oameni primesc in sfarsit o veste buna. Premierul Victor Ponta a anuntat ca vor fi alocati 87 de milioane de lei pentru plata insotitorilor. In ceea ce priveste indemnizatiile persoanelor cu handicap, banii vor fi alocati de la Ministerul Finantelor, tot pana in sarbatori. Grav este ca oamenii au suferit luni intregi. Ministerele nu aloca fonduri la timp, primarii ridica din umeri, iar cei care sufera de un handicap sunt condamnati la saracie.

In Dambovita, peste 14.200 de persoane sufera de un handicap si potrivit legii, au dreptul la indemnizatie. 13000 sunt adulti, iar 1200 sunt copii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe