PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “VOIAJORUL DIN GHIMPAŢI”

“VOIAJORUL DIN GHIMPAŢI”

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

În condiţii de vreme extremă, s-a încheiat şi cea de-a treia ediţie a concursului Porumbelul de Gheaţă, organizat în oraşul dâmboviţean Răcari. 35 de porumbei, îngrijiţi şi antrenaţi de columbofilii dâmboviţeni, au fost lansaţi în decembrie de la Cota 1000, iar de atunci participanţii la concurs au stat numai cu ochii pe cer. Porumbeii s-au întors, iar stăpânii lor au fost rasplătiţi cu diplome şi cupe. De la festivitatea de premiere nu au lipsit nici vinul şi berbecuţul la ceaun.

Concursul “Porumbelul de Gheaţă”, ajuns la cea de-a treia ediţie, este organizat doar în cadrul Clubului Voiajorul Ghimpaţi. Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat în condiţii vitrege, precum: temperaturile foarte scăzute, vântul rece, ceață și mai ales cu răpitoarele în plină acțiune. Pe data de 30 decembrie, la ora 10.00, un număr de 35 de porumbei, au fost lansați de la distanța de 100 km, de la Cota 1000-Sinaia, pe un vânt foarte puternic și o temperatura de -8 grade la locul de lansare. Vremea rea nu a învins, însă, înaripatele. Primul porumbel sosit a fost al domnului Dinu Alexandru Marcel, din localitatea Crețu, au urmat porumbeii domnului Marin Marian din Ghimpați și Vasile Andreea, din Vizurești. La festivitatea de premiere, invitaţi de seamă au fost primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, şi primarul comunei Finta, Florentin Oprea. Într-o atmosferă deosebită, nu au lipsit glumele la un pahar de vin „de buturugă”, în jurul focului, unde se prepara un berbecuț la ceaun. Întreaga atmosferă, dar şi poveştile columbofililor l-au făcut pe edilul din Răcari să îşi îndrepte mai mult atenţia către porumbei.

,,Dragilor, m-ați convins, mă apuc de porumbei!”, a declarat Marius Caraveţeanu, spre surprinderea, dar şi bucuria membrilor Clubului Voiajorul Ghimpaţi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe