PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » VOLEIUL TÂRGOVIȘTEAN, O AFACERE SÂRBO-TURCEASCĂ

VOLEIUL TÂRGOVIȘTEAN, O AFACERE SÂRBO-TURCEASCĂ

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Trei medalii au cucerit in ultimii doi ani voleibalistele de la CSM Targoviste. Ce nu stiu targovistenii, care deconteaza din buzunarele proprii viata de huzur a fetelor, antrenorilor si conducatorilor, e ca in spatele acestei echipe s-a dezvoltat un adevarat hatis, in care banii trec dintr-un cont in altul iar pe plus ies, in mod clar, agentiile de impresariat. Cine controleaza cu adevarat echipa finantata de Primaria Targoviste, aflati dintr-o investigatie MDI TV.

Toate jucătoarele din Serbia care au evoluat la CSM Târgoviște în ultimii ani se află sub contract de impresariere cu Olimpic Sports Management, o agenție care are sediul în Belgrad și e condusă de Irena Tomovic. Pe site-ul oficial al agenției, alături de numele lui Tomovic apar încă patru sârbi, cu titulatura de manageri. Sara Klisura, Suzana Cebic, Marta Drpa și Bianca Bușa sunt jucătoarele impresariate de Tomovic &co. care au evoluat pentru Târgoviște în ultimele două sezoane. OSM mai are voleibaliste în Divizia A1 din România, spre exemplu Radonjic la Lugoj sau Kecman la Târgu Mureș, însă nicăieri o adevărată legiune, ca la Târgoviște.

O altă agenție de casă a CSM-ului este SB Community, prezidată de un sârb de 39 de ani, Bojan Simurina. De la SB nu a venit nicio jucătoare la vicecampioana României, în schimb, prin Simurina, târgoviștenii i-au acontat pe Zoran Terzic și Zeljko Bulatovic, pentru returul sezonului 2015-2016. La finalul sezonului, Terzic și Bulatovic au plecat din România cu destinația Volero Zurich. Și o surpriză: SB Community este sponsor al echipei elvețiene care va juca în Euroligă, iar patronul Simurina ocupă funcția de team-manager la Volero. De altfel, o fotografie sugestivă cu Terzic semnând înțelegerea cu Volero este postată pe site-ul agenției, de la începutul acestei luni. SB deține drepturile pentru nouă antrenori. Șase dintre ei au pregătit, în ultimele sezoane, formația din Zurich, manageriată de Simurina! În afară de Terzic și Bulatovic, aterizați recent în Elveția, Svetlana Ilic, Dragutin Baltic, Vladan Radonjic și Avital Selinger au și ei în CV prezențe pe banca lui Volero. Culmea, Dragan Nesic nu are legături cu agenția lui Simurina. Până în ianuarie 2016, niciun tehnician impresariat de SB Community nu antrenase în România.

Apropo de Nesic, simpaticul tehnician care a condus CSM-ul spre prima finală din istorie a fost recomandat de Bulent Cadar, fost manager al lui Tomis Constanța și un apropiat al Dianei Calotă, căpitanul echipei târgoviștene. Nesic a ajuns la Târgoviște în vara lui 2014. Tot pe o filieră de la Istanbul au venit și câteva jucătoare, Lola Arslanbekova, Eva Chantava și Gwen Rucker, toate fiind manageriate de Shining Stars, agenția turcului Tunc Asfar, bun prieten al lui Cadar! În afară de Rucker, niciuna nu a avut evoluții consistente la CSM. Iar ca o paranteză, Lolei i-a fost înjumătățit salariul în pauza de iarnă a sezonului 2014-2015, iar Chantava a fost trecută pe linie moartă după venirea sârbilor Terzic & Bulatovic. Despre Arslanbekova s-a spus că ar fi încasat inițial aproape 10.000 de euro pe lună la Târgoviște.

Reporter: IONUȚ MARIN

Imagine: ARHIVĂ

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe