PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR SĂ CONTRIBUIE LA ISTORIA CETĂȚII

VOR SĂ CONTRIBUIE LA ISTORIA CETĂȚII

de Mditv
5 vizualizări

În timp ce alți tineri preferă distracția, câțiva dintre studenții Universității Valahia din Târgoviște au decis să facă practică la Curtea Domnească pentru a contribui la o parte din istoria locului. În zonă turnului Chindiei s-a deschis un șantier arheologic unde se lucrează cu migală pentu descoperirea de noi dovezi istorice care să ateste vechimea monumentelor.

În acest an, cercetarea arheologică se realizează cu ajutorul unui grup de studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, care au profitat de această ocazie pentru a face practică pe un șantier arheologic. Este al treilea an de campanie în care se fac cercetări arheologice la Complexul Curtea Domnească. Campania din 2016 a început la data de 1 iulie iar arheologii se află la debutul cercetărilor, lucrările fiind momentan la suprafața, doar 20-30 de centimetri fiind săpați.După câteva săptămâni de săpături, arheologii vor putea să tragă primele concluzii despre săpăturile efectuate pe șantier și vor putea încadra obiectele găsite într-o anume perioadă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe