PRIMA PAGINĂ » VOR SA FIE MUZEOGRAFI

VOR SA FIE MUZEOGRAFI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Mai multi copii orfani din municipiul Targoviste invata tainele meseriei de muzeograf. Sunt mici, nu au o familie, insa primesc ajutor din partea unor calugari catolici din Italia, iar acum au posibilitatea de a patrunde in lumea artelor. Timp de o luna ghizii de la Complexul Muzeal Curtea Domneasca ii invata pe copii despre notiunea de muzeu, care sunt functiile acestuia sau care este diferenta intre un muzeu aflat in spatiu inchis si altul amenajat in aer liber.

Aproximativ 20 de copii, aflati in ingrijirea calugarilor catolici de la Fundatia Casa Somaschi din Targoviste participa la activitati culturale de educare la Complexul Muzeal Curtea Domneasca. Cei mici isi doresc sa fie muzeografi, iar in acest demers ii ajuta ghizii celor sapte muzee din municipiu. Timp de o luna, le sunt predate notiuni elementare despre muzeu, care sunt functiile acestuia si li se explica ce se intampla dincolo de usile unui muzeu fie el de arta, de istorie.

Dupa partea teoretica, cei mici sunt mutati la Curtea Domneasca si Muzeul de Istorie, apoi le este predata partea de arta la Casa Atelier Gheorge Petrascu. Dupa ce analizeaza colectiile, copiii vor fi invatati sa faca diferenta intre un muzeu amenajat in spatiu inchis si cele aflate in spatiile deschise, cum ar fi Curtea Domneasca din Targoviste.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

http://youtu.be/HrlNwZhU4bY

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe