PRIMA PAGINĂ » NU SE INGHESUIE SA DONEZE!

NU SE INGHESUIE SA DONEZE!

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Criza economica ii face pe damboviteni mai zgarciti, cand trebuie sa ofere o bucata din painea lor, unui amarat, care n-are ce pune pe masa. In Dambovita, programul „Banca de alimente”, derulat de Crucea Rosie merge mai prost ca niciodata. Containerele amplasate intr-un supermarket din Targoviste sunt goale. Oamenii care vin la cumparaturi nu lasa in containerul pentru donatii nici macar o sticla de ulei sau un pachet de faina pentru sarmani.

Dupa trei ani de cand in tara noastra a fost implementat programul Banca de alimente, in decembrie 2012, a fost deschis si la Targoviste un prim centru. Intr-un supermarket din municipiu au fost amplasate containere, unde dambovitenii pot dona alimente neperisabile pentru nevoiasi. La deschiderea oficiala a participat si Margareta Paslaru, care a subliniat utilitatea acestui program. Dupa sase luni, de la implementare, containerele pentru donatii sunt mai mult goale. Foarte putini damboviteni lasa cateva dulciuri, conserve sau paste fainoase pentru cei defavorizati. Acesta este si motivul pentru care reprezentantii filialei judetene au cerut de fiecare data alimente de la sediul central, pentru familiile sarmane din judet.

Daca mai multe supermarket-uri din judet s-ar fi implicat in programul Banca de Alimente, poate s-ar fi adunat mai multe donatii. Problema este ca reprezentantii Crucii Rosii Dambovita au primit numai refuzuri. Managerii marilor magazine nu au fost de acord sa ii lase pe voluntari sa amplaseze containere pentru alimente sau urne in care clientii sa lase macar maruntisul ramas in urma cumparaturilor.

In evidenta Crucii Rosii Dambovita sunt 2000 de persoane nevoiase, care abia isi duc traiul de pe o zi pe alta. Banca de alimente le-ar fi fost de mare ajutor. Asa trebuie sa astepte ajutoarele umanitare de la Bucuresti. In aceste zile, Crucea Rosie le distribuie targovistenilor defavorizati produse de curatenie si supe concentrate, primite de la un sponsor. Au mai primit de la Directia de Finante, produse de imbracaminte, care au fost confiscate de autoritati. Acestea au ajuns la copiii saraci.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

http://youtu.be/mNgYsePLk_s

 

 

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe