PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VOR SĂ FIE TITULARI – VIDEO

VOR SĂ FIE TITULARI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

In ciuda ofertei mici de posturi titularizabile in judetul Dambovita, sute de cadre didactice s-au inscris la concursul national de ocupare a posturilor didactice. Profesorii damboviteni care aspira la o catedra au la dispozitie doar 60 de posturi titularizabile, restul fiind pentru suplinitori. Cele mai multe cadre didactice au optat pentru postul de educatoare dar si invatatoare. Disciplinele tehnice au si de aceasta data putini candidati.
Inscrierile pentru concursul de ocupare a posturilor didactice s-a incheiat. Ca si in anii anteriori, si de data aceasta cele mai multe cereri au fost pentru posturile din invatamantul prescolar. Disciplinele biologie, muzica, arte plastice au fost ocolite de dascali. Examenul de titularizare este cel care le certifică profesorilor, învăţătorilor sau educatorilor siguranţa unui post în învăţământ. Cei care doresc să fie dascăli titulari dar şi studenții în prag de absolvire inscrisi pentru examen, trebuie să treaca de doua probe: una practica si una teoretica.
Cei mai multi dintre candidati vor ajunge suplinitori si asta pentru si anul acesta numarul candidatilor care isi doresc un loc sigur la catedra este mai mare decat oferta de posturi titularizabile.
Testarea va avea loc în luna iulie. Candidatii vor trebui sa treaca de proba practica sau inspectia speciala la clasa, ce reprezinta 25% din media de repartizare si proba scrisa de 4 ore din didactica specialitatii, care va avea loc pe data de 21 iulie si va reprezenta 75% din media de repartizare.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe