PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREME BUNĂ PENTRU AGRICULTURĂ – VIDEO

VREME BUNĂ PENTRU AGRICULTURĂ – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Temperaturile ridicate i-au scos pe agricultori la munca. Dupa o iarna blanda, cu un singur val serios de ninsori, de mai multe zile s-a instalat complet primavara spre bucuria fermierilor. Astazi s-au inregistrat chiar si 20 de grade Celsius in Muntenia. Foarte multi fermieri au inceput sa planteze rasadurile si spun ca anul acesta vom avea trufandale cu mult inainte de Paste.

Putine sunt terenurile sau gospodariile in care pamantul sa nu fie lucrat in judetul Dambovita. In aceasta perioada oamenii din cartierul Sarbilor aflat la periferia municipiului Targoviste planteaza ceapa, ridichi, spanac, patrunjel, dar si cartofi.

Taranii lucreaza de dimineata pana seara ogorul si spera sa faca o recolta bogata anul acesta. Nu este usor, agricultura implica mult efort, iar rezultatele de abia se vad in timp, spun fermierii.

Desi initial fermierii se plangeau de vremea instabila de la sfarsitul iernii si debutul primaverii, acum agricultorii si-au dat seama ca ninsorile au venit intr-un moment potrivit, iar ploile la fel.

Munca fermierilor este concretizata si in statistici. Reprezentantii Directiei Agricole Dambovita confirma perioada buna pe care o traverseaza agricultura. In Targoviste marti la amiaza s-au inregistrat pana la 20 de grade Celsius. Vremea va fi buna pentru sadit si in zilele urmatoare. Meteorologii anunta vreme frumoasa toata saptamana.

 

Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe