PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREME EXTREMĂ – VIDEO

VREME EXTREMĂ – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Vremea rea pare ca nu mai vrea sa dea pace Romaniei. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua atentionare cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina pentru 16 judete din tara. Fenemenele meteo extreme sunt valabile incepand de joi ora 03.00 pana vineri ora 15.00. Vizate de acest cod sunt si judetele Dambovita, Teleorman, Arges, si Giurgiu unde cantitatile de apa acumulate, in aceste zile, vor fi semnificative.
Potrivit meteorologilor Romania va fi din nou strabatuta de nori care vor aduce ploi torentiale, vijelii si chiar grindina. In intervalul joi ora 03.00 -vineri ora 15.00 vor fi ploi insemnate cantitativ si instabilitatea atmosferica.
ANM mai precizeaza ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sudul Munteniei, unde temporar vor fi averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.
Codul galben de ploi torentiale, vijelii si grindina vizeaza 16 judete din Romania.
Peste acesata atentionare se suprapune si faptul ca temperaturile din zilele urmatoare vor fi scazute, si nu vor depasi maxima de 20 de grade.
De asemenea, hidrologii au emis azi o avertizare hidrologica pentru raul Argeş. Se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraoie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundaatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atentie. Pana pe 20.06.2014 ora 18:00 sunt asteptate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, in bazinele hidrografice mici din judetele Arges si Dambovita. Aceste fenomene se pare ca vor parasi Romania abia spre sfarsitul saptamanii, cand de Duminica, se astepta o ameliorare in ceea ce priveste precipitatiile, iar de luni o incalzire treptata avremii.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

http://youtu.be/IEqqNK-wu40

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe