PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VULPE RĂTĂCITĂ PE STRĂZILE DIN TÂRGOVIȘTE

VULPE RĂTĂCITĂ PE STRĂZILE DIN TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
111 vizualizări

După câini maidanezi, cai și vaci, acum o vulpe și-a făcut apariția pe străzile din Târgoviște. Animalul a fost filmat chiar la poalele Turnului Chindiei, alergând dezorientat pe Calea Domnească. În imaginile surprinse de târgovișteni se vede cum vulpea aleargă speriată, încearcă să se ascundă și se refugiează apoi lângă terasa unui restaurant. În mod normal în această perioadă vulpile ar trebui să se adăpostească în vizuină, însă în multe dintre cazuri ies după hrană. Specialiștii avertizează că aceste animale sunt perioculoase și pot răspândi rabia sau turbarea.
Aceste imagini au fost surprinse de un telespectator MDITV miercuri seara pe Calea Domnească din Târgoviște chiar în apropierea Turnului Chindiei. Vulpea alerga pe strada speriată. Animalul era dezorientat și căuta un loc unde să se ascundă. Cel mai probabil a coborât din pădure în căutare de hrană.
Speriată de claxoanele din trafic și lumina farurilor, vulpea alerga pe străzile din municipiu. Aceasta se oprea din când în când și în cele din urmă a fost văzută pe terasa de vară a unui restaurant.
Specialiștii avertizează că vulpile sunt periculoase pentru că pot transmite rabia. Vulpile sunt pprezente în perioada de iarnă, perioadă în care ele sunt limitate în ceea ce priveşte sursele de hrană. În privința rabiei, potrivit DSVSA Dâmbovița numărul cazurilor a scăzut în ultimii ani ca urmare a campaniilor de vaccinare.
Virusul rabiei este capabil de a provoca rabia nu doar la oameni, dar, practic, și la toate speciile de animale sălbatice, animale de companie și cele agricole. Virusul rabiei există în saliva animalului bolnav și se transmite omului sau altui animal în momentul în care este mușcat sau zgâriat. Boala poate fi prevenită numai prin tratament profilactic aplicat în primele zile după contactul cu animalul bolnav.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe