PRIMA PAGINĂ » LOCUIESC DE OPT ANI INTR-O BARACA!

LOCUIESC DE OPT ANI INTR-O BARACA!

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Opt suflete isi duc traiul mizer intr-o baraca din Targoviste. Au ramas pe drumuri si acesta a fost singurul adapost pe care l-au gasit. Patru copilasi sunt condamnati sa doarma pe jos, sa sufere de foame si de frig si au pierdut sansa de a duce un trai decent, pentru ca la scoala nu au mers niciodata. Totul, pentru ca bunicii si parintii lor nu au o casuta a lor si niciun loc de munca. Aduna pet-uri si abia reusesc sa cumpere o bucata de paine pentru copii. Cel mai mic are doar doua luni.

Patru copilasi, parintii si bunicii lor se ingramadesc in aceasta camaruta friguroasa si insalubra. Unii dorm pe jos, altii in cateva paturi improvizate. Traiesc in cea mai lucie saracie si mizerie. Toate lucrurile lor stau ingramadite in baraca, asa ca nu ai unde sa arunci un ac. Nici lumina nu patrunde in camera. Un bebelus de numai doua luni sta cuminte intr-un pat. Pe langa el misuna pisici si tot felul de insecte. Este o minune ca niciunul din cei patru copii nu s-a imbolnavit pana acum.

Alexandra are patru anisori. Rusinoasa, o tine strans pe bunica ei de mana. Nu are incaltaminte, asa ca iese desculta din baraca. I-ar fi placut sa mearga la gradinita, dar familia ei este prea saraca. Nici bunicii, nici parintii nu au bani sa ii cumpere hainute. Abia reusesc sa ii puna o paine pe masa.

Chinul acestei familii din Targoviste a inceput cand au fost dati afara din locuinta. Se adaposteau intr-un bloc parasit, iar cand acesta a fost renovat, s-au trezit in strada, sub cerul liber. Nimeni nu le-a intins o mana de ajutor. Au gasit o baraca parasita, ce a apartinut unei societati comerciale. De opt ani, aceasta este singurul lor adapost.

Singura lor avere sunt cei patru pereti. Fara utilitati, sunt nevoiti sa faca mancare la tuci, in fata baracii si se spala la lighean, cu apa incalzita la soare. Traiesc din mila oamenilor si din gunoaiele pe care ei le arunca. Adultii nu au nici macar buletin. Nu au nicio sansa sa se angajeze si umbla toata ziua dupa pet-uri.

Chiar daca isi condamna micutii la o viata in mizerie, nu vor sa renunte la ei. Copiii nu au mers niciodata la gradinita sau la scoala. Nu stiu sa citeasca sau sa scrie. Nu stiu ce inseamna o hainuta sau o jucarie noua. Ei sunt obisnuiti cu resturile altora. Cu toate acestea, familia refuza sa ii lase in grija statului. In acest timp, copiii sunt condamnati la o viata plina de lipsuri si la ignoranta. Nu vor avea sansa la un trai decent, fara pregatire si educatie. Vor avea acelasi destin trist ca parintii si bunicii lor.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/AUqtysYWZgg

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe