PRIMA PAGINĂ » ZAPADA DE VARA

ZAPADA DE VARA

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Desi vara si-a intrat oficial in drepturi, a nins la munte ca in plina iarna! Salvamontistii spun ca de patru ani nu a mai nins in Bucegi, la inceput de vara. La peste 2000 de metri altitudine, stratul de zapada masoara peste 20 de centrimetri. In zonele mai joase, zapada a inceput sa se topeasca. Sfarsitul de saptamana a adus un numar record de turisti in zona montana damboviteana. Oamenii au avut parte de fulgi de nea, iar apoi de vreme insorita. S-au inregistrat si cateva incidente. Cativa turisti au cerut ajutorul salvamontistilor, dupa ce au ramas cu masina in noroi.

Salvamontistii ii avertizeaza pe damboviteni sa vina echipati corespunzator in zona montana. In week-end, numerosi turisti au pornit pe traseu, spre varful Omul. Daca nu au pregatirea fizica necesara si nici echipament, risca sa isi puna viata in pericol. Potrivit salvamontistilor, vremea de iarna se mentine la munte cel putin pentru o saptamana.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/TGw2b0ALjcQ

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe