PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZIUA COMUNEI POTLOGI

ZIUA COMUNEI POTLOGI

de Andrei Oprescu
36 vizualizări

Sărbătoare mare la Potlogi, în Dâmbovița! Chiar în ziua în care credincioșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, localnicii din Potlogi au și un alt motiv de sărbătoare. Ziua Comunei este marcată pe această dată cu activități culturale, religioase și un concert. Pe scenă, anul acesta, au urcat nume sonore ale muzicii românești: Nemuritorii, Nico și Constantin Enceanu alături de artiști locali.
Ziua de 15 august este una încărcată de semnificații pentru locuitorii comunei Potlogi. Pe lângă prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, 15 august are o însemnătate deosebită pentru această localitate fiind momentul trecerii în nefiinţă a Domnitorului Ţării Romaneşti, Constantin Brâncoveanu. Acesta a lăsat în urma sa și un palat la Potlogi devenit astăzi un important centru turistic. În această zi, localnicii marcheză și Ziua Comunei.
Primăria a organizat anul acesta un târg, dar și un spectacol pentru localnici chiar în apropierea Ansamblului Palatului Brâncovenesc. Pe scenă au urcat Nico, Enceanu dar și artiști locali.
Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de artificii.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe