PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE MONT BLANC PENTRU CENTRUL HOSPICE

PE MONT BLANC PENTRU CENTRUL HOSPICE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

În perioada 27 August – 2 Septembrie, capitala alergării montane este Chamonix, Franța, care găzduiește în acest interval cea de a 16-a editie a concursului internațional de trail running, Ultra Trail du Mont Blanc. Competiția are loc în Alpi, la poalele masivului Mont Blanc, unde va merge și Claudiu Belețoiu, care a decis să alerge pentru o cauyă nobilă.
Anul acesta, 8.600 dintre cei mai buni alergători montani din întreaga lume vor lua startul într-una dintre cele 7 probe propuse de organizatori. Proba regină a întregului eveniment este cea prin care alergătorii înconjoară întregul masiv Mont Blanc, parcurgând un traseu lung de 171 de km, cu 10.300 de m diferență de nivel. În acest parcurs, concurenții traversează 3 țări: Franța, Italia și Elveția. Pentru un turist normal, acest traseu poate fi parcurs în 6-7 zile, însă competitorii de la UTMB îl aleargă în 20 – 46 de ore. 12 alergători montani din România vor lua startul UTMB pe 31 August, în proba de 171 km. Fiecare are propriul motiv de a concura, iar în unele cazuri sportivii aleg să susțină și anumite cauze sociale. Claudiu Belețoiu este un astfel de alergător, dorința sa de participare la UTMB fiind una veche: încă din 2014, când a început să concureze în cursele de trail. La această ediție a ultramaratonului din Mont Blanc, Claudiu a ales să susțină HOSPICE Casa Speranței și noul centrul socio-medical dedicat copiilor de la Adunații Copăceni (care va funcționa pe spațiul domeniului donat Fundației de către Familia Florescu, în anul 2012). Experiența negativă pe care a avut-o cu o spitalizare în primii ani de viață l-a determinat să sprijine un proiect care va face ca realitatea unei internări să arate diferit pentru copiii care vor beneficia de servicii gratuite de îngrijire paliativă acordate de HOSPICE.
Tocmai de aceea, Claudiu Beleţoiu a ales ca prin mişcare să îşi ajute semenii, sub deviza SUNT ÎN FORMĂ. Este consultant în vânzări în capitală, iar timpul liber şi-l dedică celor mai puţin norocoşi, care au nevoie de sprijin. Alături de iubita sa, Eliza Niţescu, de origine târgovişteancă, în calitate de voluntari, luptă pentru deschiderea Centrului Socio-Medical pentru copii, Hospice, de la Adunaţii Copăceni. Aici este nevoie de echipament medical, de mobilier pentru birouri, de materiale pentru renovarea clădirilor şi aşa mai departe.
În București și împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5.000 de copii care suferă de boli cu prognostic de viață limitat. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport. HOSPICE Casa Speranţei este un centru dedicate acestor categorii de suflete. HOSPICE are nevoie în continuare de susținerea tuturor donatorilor, cauză în care și Claudiu a considerat să se implice, dedicându-i toate antrenamentele de pregătire și participarea sa din acest an la UTMB.
Haideţi să îl susţinem pe Claudiu şi să contribuim la realizarea centrului HOSPICE Casa Speranţei, de la Adunaţii Copăceni. Haideţi să le dăm o şansă la o viaţă mai uşoară celor chinuiţi de soartă! Cei care doresc să afle mai multe detalii despre centrul de la Adunații Copăceni, pot consulta site-ul dedicat: http://www.copaceni.hospice.ro/.
Cont HOSPICE: RO64BPOS73502606441RON01 (Bancpost SA Bucuresti)

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe