PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GUMA DE MESTECAT, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE – VIDEO

GUMA DE MESTECAT, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Avertisment dur din partea medicilor! Gumele de mestecat, consumate in exces, pot afecta inima, plamanii si ficatul. In plus, ele contin foarte multe E-uri, potrivit unui studiu al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului. Pe langa boli de inima, se pot dezvolta chiar si tulburari nervoase, deoarece un consum exagerat creeaza dependenta.
Guma de mestecat nu are niciun beneficiu pentru sanatatea danturii, spun medicii damboviteni. Dimpotriva, consumul exagerat poate duce la probleme digestive. Acestea sunt nocive, mai ales pentru copii.
Potrivit medicilor, mestecatul gumei dezvolta musculatura mandibulei, creeaza saliva in exces si, in timp, duce la boli gastrice. Sfatul doctorilor ar fi sa renuntam la guma de mestecat, pentru ca nu are un efect similar pastei de dinti. In plus, contine intre 1 si 17 e-uri. Specialistii sustin ca cele mai multe e-uri le contine guma de mestecat fara zahar cu indulcitori si arome de mango si pepene galben
Guma de mestecat produce boli la nivelul plamanilor, al ficatului sau al pancreasului. Per ansamblu, orice substanta chimica introdusa in organism poate sa produca dereglari importante. Totodata, mestecatul gumei creeaza disconfort pentru cei din jur.

Valentin Popescu
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe