CĂPUȘELE DAU ATACUL DIN NOU – VIDEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

A inceput atacul capuselor! Schimbarile de temperatura din ultimele saptamani au favorizat aparitia insectelor parazite si odata cu ele si primele cazuri de muscaturi la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste. Medicii specialisti ne sfatuiesc sa fim prudenti si sa ne prezentam la medic cand apar primele semne. O muscatura de capusa netratata la timp poate declansa boala Lyme. Afectiunea este produsa de o bacterie, iar netratata, duce la paralizia unor parti ale corpului.
Este si cazul dambovitenilor care au ajuns la urgente dupa ce au fost intepati de capuse. Din fericire nu a fost inregistrat nicio suspiciune de boala Lyme.
O parte din capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate gazdei. Altele insa, reprezinta principalul vector al bolii Lyme sau al unui tip particular de meningoencefalita. Maladia Lyme sau boala cu o mie de fețe se manifesta prin frisoane, febra, dureri musculare, oboseala, inflamarea ganglionilor, dar si pete rosii. In cazul in care apar aceste simptome este recomandat ca persoanele sa se prezinte de urgenta la medic.
Cei care vor totusi sa se bucure de natura se pot proteja de muscaturile capuselor prin aplicarea unui spray special, folosirea unor articole de imbracaminte deschise la culoare si pulverizarea de insecticide. Totodata medicii recomanda sa fiti foarte atenti la animalele de companie pentru ca de cele mai multe ori insectele se ascund in blana animalelor si astfel se transmit la om.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Eugen Bănescu/ Radu Constantinescu

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri