PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » FUG DE MUNCĂ…CA DRACU DE TĂMÂIE

FUG DE MUNCĂ…CA DRACU DE TĂMÂIE

de Andrei Oprescu
105 vizualizări

Au venit, au văzut, au plecat! Au fost nervi întinși la maximum și îmbulzeală la Bursa locurilor de Muncă din Târgoviște organizată special pentru asistații social! Nu vă gândiți că au dat buzna pentru a-și găsi un loc de muncă, ci au venit pregătiți cu cele mai penibile scuze de acasă pentru a-i refuza pe angajatori. Sutele de persoane care trăiesc doar din ajutor nu s-au lăsat convinse să se angajeze nici când patronii le-au oferit salarii care depășeau cu mult ajutorul social. Pirandele au fugit de muncă ca dracu de tămaie, ba chiar i-au rugat pe patroni să nu le angajeze pe motiv că posturile nu sunt pentru ele.

A fost jale mare printre asistații social din Târgoviște. Dis-de-dimineață s-a dat chemarea la Bursa Locurilor de Muncă organizată special pentru cei care trăiesc doar din venitul minim garantat. Cum nu sunt obșinuiți nici cu trezitul de dimineață și nici cu munca, mulți au fost luați ca din oală.

Pirandele s-au rugat de angajatori să le trimită acasă.

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă au fost puse la bătaie 300 de locuri de muncă atât pentru cei calificați într-o meserie, cât și pentru cei necalificați.

Dacă pirandele s-au plâns că nu pot să muncească pentru că trebuie să stea să crească puradeii, bărbații au refuzat locul de muncă pe motiv că sunt bolnavi. Dacă tot îi obligă, măcar să lea dea loc de muncă ușor, la căldură și cu mulți bani.

Deși autoritățile i-au împins de la spate să se angajeze, ofertele nu s-au lipit de ei. Pentru a primi bani de la stat, trebuie să participe la astfel de burse și să presteze și muncă în folosul comunității, însă cei mai mulți sunt scutiți cu adeverințe medicale.

În Târgoviște sunt aproximativ 400 de asistați social care trăiesc lună de lună din banii primiți de la stat. Deși salariile pe care le-ar putea primi ca angajați sunt mult mai mari, majoritatea au refuzat ofertele.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe