PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » 100 DE JUDECĂTORI VOR FI ANGAJAȚI ÎN 2018

100 DE JUDECĂTORI VOR FI ANGAJAȚI ÎN 2018

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

100 de judecători și 60 de procurori vor fi încadrați anul acesta la nivelul judecătoriilor din țară. Sau cel puțin asta este promisiunea autorităților. Guvernul a deblocat posturile în urma semnalelor de alarmă venite de la instanțele din mai multe județe care nu mai puteau face față numărului mare de dosare. Situația este rezolvată parțial. La Tribunalul Prahova problema resursei umane rămâne însă stringentă. Aici în fiecare an unui singur magistrat îi pot fi repartizate peste 1000 de dosare.

Deblocarea posturilor a fost hotărâtă în ședința de Guvern de săptămâna trecută. Măsura era necesară pentru „a ocupa anumite posturi vacante aflate la instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă judecătorii care aveau deficit de personal. La nivelul instanţelor judecătoreşti sunt vacante 494 posturi de judecători, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din numărul total de posturi de judecător. Dintre acestea, în prezent, 332 de posturi sunt vacante la nivelul judecătoriilor.

Problema crizei de personal a fost semnalată în repetate rânduri și nu doar la nivelul judecătoriilor din țară. Și la nivelul tribunalelor sunt în continuare probleme. La Tribunalul Prahova sunt dosare de judecat care au și zeci de volume. Recordul este deținut de o cauză cu peste 1.600 de volume. Chiar dacă schema de personal permite angajarea a 54 de judecători, anul trecut doar 38 au fost pe statul de plată al Tribunalului Prahova.

Pe lângă cei 100 de judecători și 60 de procurori care vor fi încadrați anul acesta la nivelul judecătoriilor, au mai fost deblocate și 60 de posturi de procurori la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe