PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 9 MAI, ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAŢIE

9 MAI, ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAŢIE

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

În data de 9 mai, în fiecare an, românii sărbătoresc de trei ori, iar semnificaţiile acestei zile sunt marcate prin ceremonii militare şi religioase. Cei de pe meleagurile mioritice îşi sărbătoresc proclamarea independenţei statale, sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Imnul României şi cel al Uniunii Europene au răsunat în cadrul Unităţii Militare de la Teiș, în deschiderea ceremoniei dedicată Zilei de 9 mai. Trei evenimente cu importanţă istorică au fost marcate în cadrul manifestării. Proclamarea independenţei statale la 9 mai 1877 nu a fost un act spontan, ci o încununare a strădaniilor tot mai numeroase din acei ani, distrugerea ultimei verigi a suzeranităţii otomane. Al doilea eveniment se referă la ziua de 9 mai 1945, zi în care Aliaţii din cel de-al doilea zboi Mondial au obţinut victoria împotriva Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai pustiitoare conflagraţii din istoria continentului european. Nu în ultimul rând, a fost marcată Ziua Europei, sărbătorită de o jumătate de secol şi de români.

La monumentul eroilor din cadrul Unităţii Militare Teiş au fost depuse coroane şi jerbe de flori.

Ceremonia militară şi religioasă s-a finalizat cu defilarea trupelor militare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe