PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REFUZĂ IMUNIZAREA, RISCĂ BOLI GRAVE – VIDEO

REFUZĂ IMUNIZAREA, RISCĂ BOLI GRAVE – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Parintii refuza imunizarea, copiii risca sa se imbolnaveasca! In ultimii ani in Romania rata de vaccinare este intr-o continua scadere, iar unul dintre motivele principale este dat de refuzul parintilor de a-si imuniza copiii. Lipsa de informare corecta, neincrederea in vaccinuri si in unele cazuri inconstienta asupra pericolului la care sunt expusi micutii nevaccinati ii determina pe multi parinti sa spuna PAS imunizarii. Campaniile de imunizare in scoli se lovesc cel mai des de reticenta parintilor care nu doresc ca scolarii sa fie intepati.
La nivel naţional, 2 din 10 copii rămân nevaccinaţi. Datele arata că, din acest punct de vedere, România se află sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătății.
Grav este ca din cauza refuzului vaccinarii copiii risca sa se imbolnaveasca de boli grave, spun specialistii.
Potrivit oficialilor OMS in Romania au fost scaderi ale vaccinarii pentru rujeola, rubeola, de aceea au aparut si epidemii. Ultima importanta a fost in 2012, atat rujeola cat si rubeola. 103 cazuri de femei gravide cu rubeola a avut Romania.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe