PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 1 MAI “SPITALICESC” – VIDEO

1 MAI “SPITALICESC” – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Multi romani au intrecut masura si in minivacanta de 1 Mai. Accidente, toxiinfectii alimentare sau excese bahice au facut ca la Urgente sa se lucreze la foc automat. In urma petrecerilor de pomina cei mai multi au ajuns pe mainile medicilor care au facut cu greu fata numarului mare de “blnavi”. Departamentul de Primiri Urgente Targoviste a primit in ultimele zile nu mai putin de 678 de pacienti care s-au lasat prada tentatiilor de 1 mai.
In zilele de minivacanta, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste a fost luata cu asalt de „petrecaretii” care au facut excese ba de bautura, ba de mancare, si au avut nevoie de ingrijire medicala. Astfel, in cele patru zile medicii de la Urgente au tratat sute de persoane care consumasera in exces preparatele din carne pregatite la gratar, lucru care, pe langa disconfortul creat, a agravat anumite boli cronice de care acestia sufereau.
Nu au lipsit problemele provocate de gradele prea mari din pahare, intrucat romanii sunt obisnuiti sa bea fara masura de sarbatori. Astfel, specialistii au trebuit sa scoata din mrejele acoolului zeci de damboviteni.
Se pare ca nici de data aceasta oamenii nu au tinut cont deloc de recomandarile medicilor si au mancat pe saturate preparate traditionale, micii, carnaciorii si prajiturile bine insiropate au fost de nelipsit. In urma festinului, multi dintre ei au ajuns direct pe paturile de spital.
Chiar daca am depasit perioada meselor copioase specialistii ne recomanda sa folosim pentru alimentatie cat mai mult din legumele pe care ni le aduce primavara, sa mancam cu moderatie si sa trecem la un program intens de exercitii fizice

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe