PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU DECLARI VENITUL, RIȘTI AMENZI – VIDEO

NU DECLARI VENITUL, RIȘTI AMENZI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Nu declari venitul, risti amenzi usturatoare! Cei care realizeaza venituri din activitati comerciale, profesii libere sau drepturi de proprietate intelectuala , bunuri mobile si chiar activitati agricole, mai au timp sa faca o vizita la finante pentru a depune declaratiile de venit pana aproape de sfarsitul acestei luni. Finantistii avertizeaza: contribuabilii indisciplinati, vor fi sanctionati. Anul trecut din cei peste 7000 de contribuabili asteptati sa isi declare veniturile, doar un sfert s-au prezentat.
In total sunt zece tipuri de declaratii care trebuie depuse aproape de sfarsitul lunii mai. Printre acestea se numara declaratia privind veniturile realizate in strainatate, formularul 301, referitor la decontul special de taxa pe valoare adaugata, declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, precum si declaratia cu privire la veniturile realizate din agricultura.
In categoria celor care trebuie sa depuna declaratia de venit la finante intra si cei care obtin bani din comerţ, prestări de servicii, din cedarea folosinţei bunurilor, in exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, precum si cei cu drepturi de proprietate intelectuală – brevete de invenţie, desene şi modele, mostre, mărci de fabrică şi de comerţ. In judetul Dambovita, pentru anul 2013 sunt asteptati sa isi declare veniturile 14 480 de contribuabili, iar pana acum doar 46% s-au prezentat. Anul trecut din 7000 de persoane preconizate doar 2000 au depus cererile.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe