PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MOARTE CĂPUȘELOR – VIDEO

MOARTE CĂPUȘELOR – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Incepe dezinsectia! Temperaturile in crestere din ultimele zile favorizeaza aparitia capuselor care au dat atacul in aceasta primavara. Pentru a veni in sprijinul locuitorilor municipiului Targoviste, muncitorii de la salubritate vor demara actiunile de dezinsectie joi seara. Prima oprire va fi in Parcul Chindia. Potrivit reprezentantilor Directiei de Salubritate, solutia folosita este omologata si nu prezinta pericol pentru oameni si animale.
De la inceputul primaverii, dar in special in vacanta de Paste si minivacanta de 1 mai, atunci cand numarul celor care au iesit sa faca picnic sau gratar la iarba verde a fost foarte mare, capusele au dat atacul si odata cu ele si primele cazuri de muscaturi la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste. Zilele acestea autoritatile vor lua primele masuri pentru indepartarea acestor insecte ale caror intepaturi, netratate la timp pot da nastere temutei boala Lyme, sau boala cu o mie de fețe.
Substantele utilizate pentru dezinsectia nu sunt periculoase, insa pentru cateva ore, ca masura preventiva, parcurile vor fi inchise.
O parte din capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate gazdei. Altele insa, reprezinta principalul vector al bolii Lyme sau al unui tip particular de meningoencefalita. Maladia Lyme sau boala cu o mie de fețe se manifesta prin frisoane, febra, dureri musculare, oboseala, inflamarea ganglionilor, dar si pete rosii. In cazul in care apar aceste simptome este recomandat ca persoanele sa se prezinte de urgenta la medic.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

https://www.youtube.com/watch?v=nquoCEmYtsM

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe