PRIMA PAGINĂ » SE APROPIE BAC-UL!

SE APROPIE BAC-UL!

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Au inceput inscrierile pentru Bacalaureat. Anul acesta aproximativ 6.400 de elevi damboviteni de clasa a XII sunt asteptati sa sustina examenul maturitatii. Dintre acestia, 2000 sunt absolventi care nu au luat Bacalaureatul in anii anteriori.

Inscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat se face in perioada 27 – 31 mai pentru sesiunea iunie – iulie, respectiv 15 – 19 iulie pentru sesiunea august – septembrie, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale. In Dambovita sunt inregistrati in baza de date a Inspectoratului Scolar Judetean 4409 elevi care  urmeaza sa termine luna viitoare clasa a XII –a sau a XIII-a. Alti aproximativ 2000 de elevi prognozati pentru sustinerea examenului de bacalaureat sunt absolventi care nu au trecut de examenul maturitatii in anii anteriori. Insa, aceastea nu sunt cifrele oficiale pentru numarul celor care vor sustine bacalaureatul din acest an, deoarece…

Potrivit conducerii ISJ Dambovita pana acum nu au aparut cazuri in care elevii de la Liceele Tehnologice au declarat ca nu vor sa sustina examenul de Bacalaureat in aceasta vara.

Prima sesiune a Bacalaureatului va incepe in data de 10 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care se desfasoara pana pe 12 iunie. Cea de a doua proba, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba materna, se va sustine intre 12 si 14 iunie, iar evaluarea competentelor digitale intre 17 si 21 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala se va desfasura intre 25 si 28 iunie.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

http://youtu.be/A387VnRDVMc

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe