PRIMA PAGINĂ » COMERCIANȚI LA COLȚ DE STRADĂ

COMERCIANȚI LA COLȚ DE STRADĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Bolnavi, saraci si impovarati de greutati, pensionarii damboviteni abia reusesc sa isi duca traiul de pe o zi pe alta. Viata e tot mai scumpa, iar pensiile mult prea mici nu le ajung pentru a-si acoperi datoriile. Pentru a-si castiga painea, batrani din satele si comunele judetului fac naveta la Targoviste si vand produse la colt de strada.

Au muncit toata viata in speranta ca la batranete vor avea parte de un trai linistit, dar cu banii din pensie abia daca platesc lumina si gazul, iar de mancare nu le mai ramane nimic. Multi sufera de boli ale inimii  iar medicamentele sunt foarte scumpe.  Batranii vin zilnic cu produse din toate colturile judetului si le vand pe strazile din Targoviste. Desi stau toata ziua in soare, cu sacosile asezate direct pe trotuar sau pe scarile magazinelor si ii atrag pe targovisteni cu oferte, putini sunt cei care se opresc sa cumpere. Vanzarile merg prost si sunt zile in care abia daca reusesc sa plateasca drumul si sa cumpere o paine din banii castigati.

Laptele, branza, ouale sunt vandute de comerciantii de ocazie direct de pe trotuar dupa ce au stat in praf si soare toata ziua.  Marfa, cu provenienta indoielnica , neautorizata si tinuta in conditii precare poate pune in pericol sanatatea consumatorilor.  Parerile targovistenilor sunt impartite in privinta comerciantilor de la colt de strada. Unii spun ca au incredere in produsele lor si ca le-au devenit clienti . Altii in schimb spun ca alimentele vandute la colt de strada sunt un pericol pentru ei si prefera sa cumpere doar din magazine.

ECHIPA: Catalina SANDU/ Eduard GAISEANU/LOREDAN BOUROSU

http://youtu.be/eKyiofLm1Lo

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe