Pentru că Paştele este sărbătorit tarziu în acest an, căprarii se gândeau că vor avea profit mult mai mare decât în anii anteriori, întrucât şi iezii au avut destul timp să crească pentru a fi vânduţi. Realitatea este cu totul alta, însă. Crescătorii de caprine se plâng că au ajuns să dea iezii de pomana şi le este teamă că vor rămane cu ei şi după Sărbătorile Pascale. Carnea de ied ar putea fi o alternativă la cea de miel, având chiar mai puţin colesterol.
De tot râsul sunt preţurile la iezi în acest an, deşi se anunţa unul productiv pentru căprari. Oamenii nu mai sunt interesaţi de creşterea animalelor, iar mieii se găsesc pe toate drumurile, astfel că cei care au mai mulţi, precum familia Oprea, ajung să îi ofere gratis.
Despre vânzarea iezilor de rasă, la preţuri diferite, nici nu poate fi vorba.
Oamenii nu mai ţin cont nici de calitatea cărnii de ied, în detrimentul celei de miel.
Anul trecut carnea de ied s-a vândut cu 20 de lei pe kilogram.
Statul plăteşte doar 20 de lei pe cap de animal, sumă insignifiantă pentru crescătorii de animale. Cheltuielile sunt mult mai mari decât profitul.
Căprarii spun că dacă nu vor reuşi să dea toţi iezii se gândesc să renunţe la creşterea caprinelor, însă nu au cui să dea turma de 300 de capre. Îşi aşteaptă totuşi clinţii până la Paşte, în satul dâmboviţean Mogoşeşti. Vor face preţuri speciale şi vor oferi şi iezi mai mici gratis.