PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRODUCŢIE RECORD DE PRUNE

PRODUCŢIE RECORD DE PRUNE

de Mditv
27 vizualizări

Livezile sunt pline cu prune anul acesta spre bucuria producătorilor. Fructele sunt atât de multe încât crengile s-au rupt sub greutatea lor. Din spusele pomicultorilor este cea mai mare producţie din ultimii ani şi vor avea ţuică şi magiun din abundenţă.

Pomicultorii au început culesul prunelor şi au nevoie de foţă de muncă din plin deoarece anul acesta este de departe una dintre cele mai bune producţii de prune din ultimii ani. Pentru că băutura tradiţională românească, ţuica, se face din prune, oamenii se bucură de faptul că anul acesta vor avea ţuică din plin.

Cazanele de ţuică vor fierbe la foc continuu în perioada următoare, iar licoarea va ajunge mai repede în pahare anul acesta pentru că vara a fost călduroasă.

Pentru că producţia de prune este mare, preţul este mic şi varianză de la 2 la 3 lei în funcţie de soiul şi mărimea fructelor. Din prune gospodinele pregătesc binecunoscutul magiun, prune uscate şi afumate şi compot. Prunele au şi propietăţi benefice pentru organismul uman deoarece depășesc conținutul de antioxidanți al fructelor de pădure. O singură prună conține aceeași cantitate de vitamine și minerale ca un pumn de afine.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe