PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMINTIRILE UNUI MARE MAESTRU

AMINTIRILE UNUI MARE MAESTRU

de Mditv
41 vizualizări

Concert deosebit la Branesti! Maestrul Voicu Enachescu, la peste sapte decenii de viata si o cariera artistica ce cuprinde aproape o jumatate de veac, a ramas cu sufletul alaturi de asezarea damboviteană in care s-a nascut si unde si-a petrecut copilaria, Branesti. Artistul a sustinut un concert de muzica religioasa ca un omagiu adus tatalui sau dar si pentru a-si arata recunostinta fata de locuitorii comunei in care a crescut.

Artist unic, preocupat de o permanentă desăvârșire artistică, maestrul Voicu Enăchescu și-a presărat cariera cu numeroase apariții ca dirijor invitat al unor ansambluri vocale de prestigiu și ca membru în juriile unor concursuri interne și internaționale. Președinte al Asociației Naționale Corale din România și director artistic al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, un promotor al artei de calitate, este cel care, în urmă cu patru decenii a înființat Corul de Cameră „Preludiu”.

În semn de prețuire pentru localnicii din Brănești și ca un omagiu adus părinților săi, maestrul Voicu Enăchescu și Corul de Cameră „Preludiu” din București a susţinut duminică, 21 august 2016, un recital de muzică religioasă, la Biserica „Buna Vestire” din comuna Brănești.

Biserica Buna Vestire din Brăneşti a fost arhiplina de iubitori ai muzicii care şi-au dorit cu ardoare să asculte un concert deosebit şi s-au bucurat de prilejul de a-l vedea pe maestrul Voicu Enăchescu dirijând.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe