PRIMA PAGINĂ » Arges » COD ROȘU DE INTERVENȚIE LA MIOVENI

COD ROȘU DE INTERVENȚIE LA MIOVENI

de Mditv
5 vizualizări

A fost cod roșu de intervenție în județul Argeș, la Mioveni. 20 de echipaje de ambulanță și SMURD, dar și echipaje ISU și de descarcerare au intervenit de urgență după ce două autobuze cu navestiști de la Uzina Dacia s-au ciocnit. Autobuzele transportau 80 de călători. În urma impactului 14 persoane au fost rănite. La fața locului a fost instalat un spital mobil ISU pentru acordarea primului ajutor. Toți răniții au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Traficul rutier în zonă a fost blocat timp de o ora și jumătate.

Coliziunea dintre cele două autobuze, în care se aflau 80 e călători a avut loc în localitatea Vultureşti, la 30 de km distanță de Pitești. Autoritățile au activat codul roșu de intervenție după ce 14 persoane au fost rănite grav. Călătorii erau angajați ai Uzinei Dacia din Mioveni care făceau naveta de la locul de muncă spre casă.

La faţa locului au fost trimise 20 de salvări ale Serviciului de Ambulanță Județean și ale SMURD Argeș și multe echipaje ale ISU Argeş, între care și autospeciale de descarcerare,iar unitățile de primiri urgenţe de la toate spitalele din judeţ au fost alertate, pentru a putea acorda îngrijiri medicale răniţilor.

Victimele au fost transportate la Spitalului Județean de Urgență din Pitești, iar medicii spun că trei sau patru pacienți vor rămâne internați.

Primele date arată că autobuzul din spate l-a lovit pe cel din față, iar în urma coliziunii șoferul care a provocat impactul a rămas încarcerat fiind necesară scoaterea sa dintre fiarele contorsionate cu ajutorul echipajului de descarcerare. Cercetările iau în calcul mai multe variante: cea potrivit căreia șoferul autobuzului din față a frânat brusc pentru a evita un animal,iar colegul lui, neatent, nu a mai putut evita impactul față-spate, ațipire la volan sau cauze medicale.

Starea răniților este stabilă în acest moment, iar traficul rutier în zona accidentului a revenit la normal dupa o oră și jumatate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe