PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TROFEU CU PREŢUL VIEŢII

TROFEU CU PREŢUL VIEŢII

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Va fi măcel în această toamnă în pădurile din România! Peste 1 600 de animale sălbatice, specii protejate prin lege, vor fi vânate printr-o hotărâre a Ministerului Mediului, care a pus pe jar întreaga ţara în ultimele zile şi care, pentru prima dată, se afla în dezbatere publică. Decizia autorităţilor nu este pe placul iubitorilor de animale, care încearcă să afle ce interese se ascund în spatele “curăţării” mediului natural de animale ce nu au făcut probleme grave societăţii actuale.

Proiectul care dă liber la vânătoare a fost aprobat an de an fără ştirea cetăţenilor, încă din 2007. Pentru prima dată, în 2016, a fost propus spre dezbatere publică, iar iubitorii de animale nu au ezitat să îşi exprime indignarea. Vorbim despre vânarea unor specii protejate: 552 de urşi, 657 de lupi şi 482 de pisici lbatice. Apărătorii animalelor spun că aceste cote nu sunt justificate.

Singurul care a pus probleme oamenilor în ultimii ani este ursul brun, dar prezenţa sa în zonele civilizate este generată tot de inconştienţa umană.

Iniţiativa nu este nici pe placul tuturor aleşilor din Parlament. Deputatul Remus Cernea a intervenit în emisiunea Feţele Puterii de la MDI TV, continuând dezbaterea publică ce învăluie proiectul de hotărâre prin care vânătorii îşi vor putea face de cap în pădurile din ţară, pentru o miza financiară destul de mare.

Tarifele de împuşcare sunt de 150 de euro pentru o pisica sălbatică, 500 de euro pentru lup şi ajunge la 8.000 de euro pentru un urs. Bani care se duc în cea mai mare parte la fondurile de vânătoare. Dezbaterea publică a fost încheiată vineri şi în urma propunerilor primite Ministerul Mediului va decide care sunt cotele de vânat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe