PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INCA O ENIGMA LA CURTEA DOMNEASCA – VIDEO

INCA O ENIGMA LA CURTEA DOMNEASCA – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

O noua descoperire arheologica facuta  la Curtea Domneasca din Targoviste ii pune pe ganduri pe muzeografi. Sub o groapa de var, in apropierea Parcului Chindia a fost gasit un schelet. La o prima analiza a specialistilor, se pare ca este vorba de un barbat, care a fost decapitat, pentru ca nu i-a fost gasit si capul. O personalitate importanta a curtii la acea vreme, dovedita de privilegiul de a fi ingropat intr-o zona periferica a Curtii Domnesti si nu in cimitir.

Sapaturile arheologice incepute anul acesta in interiorul Curtii Domnesti, intr-o zona care nu a fost cercetata pana acum scot la iveala dovezi istorice necunoscute inca. De curand muzeografii au dat peste o fortificatie, care cel mai probabil a avut rol militar, iar acum au descoperit in acelasi perimetru scheletul unui barbat. Specialistii spun ca ar fi fost decapitat, intrucat  are vertebrele cervicale taiate cu un obiect ascutit, iar capul nu a fost gasit. In plus, a fost inmormantat crestineste si pare sa fie un personaj care a jucat un rol important pentru curte.

Muzeografii nu se pot pronunta inca asupra perioadei din care dateaza scheletul. Nu s-a gasit inca niciun inventar care sa usureze analiza. Cel mai probabil, spun specialistii, personajul important pentru curte a fost acuzat de tradare, pedeapsa cu decapitarea fiind specifica nobililor.

Cercetarile muzeografilor vor continua. De asemenea, se va face o analiza antropologica si va fi cerut si ajutorul unui medic legist pentu elucidarea misterului.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe