PRIMA PAGINĂ » Arges » RAPORT CU SCANDAL

RAPORT CU SCANDAL

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Spitalul de Pediatrie din Pitești este din nou în centrul unui scandal. Un raport european a scos la iveală nereguli grave în spitalele românești. La Pediatrie în Pitești experții au descoperit probleme în privința dezinfectanților, dar și a lipsei epidemiologilor. O altă problemă gravă raportată este cea a infecțiilor spitalicești. O parte dintre problemele semnalate în raport sunt acum remediate, altele nu sunt recunoscute de conducere.

Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost anul trecut în centrul unui mare scandal după ce mai mulți copii din județ s-au îmbolnăvit de sindrom uremic acut, iar părinții au reclamat că, pe lângă boala cu care și-au adus micuții la spital, au mai căpătat și altele. În schimb, conducerea instituției susține că o parte a raportului nu reflectă realitatea.

De o săptămână, Spitalul de Pediatrie din Pitești are și medic epidemiolog. În timpul scandalului din primăvara anului trecut, inspectorii europeni au constatat că nu exista vreun cadrul medical angajat care să se ocupe de tratarea infecțiilor nosocomiale. După controlul efectuat în luna iulie 2016, conducerea spitalului a montat aparate cu dezinfectant la intrarea în fiecare secție. Experții europeni amintesc mai departe că în rapoartele mai vechi, se constatase că România avea printre cele mai mici rate de folosire a dezinfectanților pentru mâini din Europa. Printre recomandări, specialiștii ECDC spun că este nevoie de o campanie de responsabilizare, personalul medical trebuie să conștientizeze importanța dezinfecției, trebuie să utilizeze des dezinfectanți pentru mâini, iar biocidele trebuie să existe în toate secțiile spitalelor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe